Beskrivelse
. Denne røgelsesbrænder er det perfekte alternativ til dig, som elsker røgelse, men som foretrækker naturens egne dufte. En af de helt klare fordele ved denne type røgelsesbrændere er, at den er utrolig let at bruge. Du kommer et fyrfadslys ind i holderen og drysser lidt løs røgelse ovenpå risten og så er du igang.
Du kan bruge stort set alle former for løs røgelse på denne røgelsesbrænder. Jeg har lavet nogle lækre hjemmelavede røgelser, som udelukkende består af naturlige ingredienser såsom velduftende urter, træsorter og harpiks, som du kan vælge at prøve. De passer alle perfekt til denne type røgelsesbrændere. Men du kan naturligvis også eksperimentere med at lave dine egne løse røgelser. Det er overraskende nemt. Prøv eksempelvis at lave en nordisk røgelse af tørrede grannåle, harpiks og måske en smule gråbynke eller anden velduftende urt, som du finder i skoven. Eller måske en julerøgelse med lidt tørret appelsinskræl, kanel, gran, allehånde og hvad du ellers lige måtte have ved hånden. At lave sine egne røgelser er både sjovt og nemt og bæredygtigt. Du ved altid hvad der er i din røgelse og alle ingredienserne er frit tilgængelige i naturen. Det kan altså godt betale sig.
Og får du lyst til at prøve noget mere eksotisk, så sælger vi også forskellige harpiks fra eksotiske træer, såsom frankincense, myrra, copal, benzoin,s om alle har hver deres historie og egenskaber, som du kan udnytte i dine røgelsesblandinger. Vi sælger også forskellige urter, som er særdeles velegnet til røgelse, men du har sikkert også allerede en lang række velduftende ingredienser i dit eget køkkenskab. Rosmarin, allehånde, laurbærblade, lavendel, kamille er eksempelvis alle fremragende i røgelse.
Sådan bruger du din røgelsesbrænder
Tænd et fyrfadslys og kom det ind i hullet på røgelsesbrænderen. Drys en smule løs røgelse ovenpå risten og vupti – så er du igang. Vær opmærksom på at røgelsesbrænderen er meget drøj i brug, så start med et lille drys. Husk at urte- og plantedele skal være tørret og at røgelsen gerne må have lidt struktur. Det skal ikke pulveriseres til ukendelighed, men gerne finddeles en smule.
OBS, nogle former for harpiks stopper hullerne i risten – dette løser jeg selv ved at komme sølvpapir på halvdelen af risten. Er der meget harpiks i ligger jeg røgelsen på sølvpapiret – er der ikke så meget i ligger jeg det på risten.